Algemene Voorwaarden voor HairBow: stralend haar, perfect in de strik

Laatst bijgewerkt: [01 maart 2024]

Lees deze algemene voorwaarden zorgvuldig door voordat je gebruikmaakt van de diensten van HairBow.

1. Verkoper

Er wordt naar HairBow verwezen als zijnde verkoper. Ingeschreven in de Belgische kruispuntbank der ondernemingen onder het nummer:0560.808.864
Het BTW nummer is: BE0560.808.864
Gevestigd: Lange Pennincstraat 43 te 2800 MECHELEN BELGIË

2. Acceptatie van de voorwaarden
Door het gebruik van onze website en diensten ga je akkoord met deze algemene voorwaarden en ga je een wettelijk bindende overeenkomst aan met HairBow. Door een bestelling te plaatsen geef je een akkoord met de verkoops-, leverings- en betalingsvoorwaarden. Als je niet akkoord gaat met deze voorwaarden, dien je onze website niet te gebruiken.

3. Beschrijving van de diensten
HairBow is een webshop die vooral producten verkoopt. We streven ernaar om accurate productinformatie te bieden, maar kunnen niet garanderen dat alle informatie volledig en foutloos is. We trachten zo goed mogelijk fotomateriaal en productomschrijving duidelijk te maken of te omschrijven. Afgebeelde kleuren kunnen bijgevolg afwijken van de werkelijke kleuren van de producten.

4. Bestellingen en betalingen
Je gaat ermee akkoord dat je verantwoordelijk bent voor het betalen van de prijs die wordt vermeld op het moment van aankoop. We accepteren online betalingen via Mollie, cash, payconiq of via overschrijving. Bestellingen zijn pas definitief nadat de betaling is ontvangen en bevestigd. Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW, exclusief verzending.

5. Herroepingsrecht voor consumenten
De consument heeft het recht aan de onderneming mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van een motief, binnen de 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering. 

6. Verzending en levering
We streven ernaar om bestellingen zo snel mogelijk te verzenden, maar kunnen geen exacte leverdata garanderen. Je bent verantwoordelijk voor het verstrekken van de juiste verzendinformatie. We zijn niet verantwoordelijk voor vertragingen of verlies als gevolg van onjuiste informatie.  

Verzenden naar Prijs
België aan huis € 6,25
België in afhaalpunt € 4,75
Nederland aan huis € 13,25
Nederland in afhaalpunt € 11,50
Andere landen op aanvraag


7. Retouren of omruilen
De goederen moeten binnen de 14 kalenderdagen in originele verpakking, in onbeschadigde en ongebruikte toestand, voorzien van alle etiketten en labels, worden terugbezorgd.
Voldoende frankeren en opsturen naar:

HairBow
Lange Pennincstraat 43
2800 MECHELEN
Als deze ons worden terugbezorgd zoals hierboven beschreven, worden die binnen een termijn van 14 kalenderdagen terugbetaald. Verzendingskosten worden niet terugbetaald. Betreft het een vergissing ten wege van HairBow, dan nemen wij uiteraard alle kosten op ons.
Opgelet! Hou er rekening mee dat u verantwoordelijk bent voor de retourzending. Wij raden u dan ook aan om voor een verzekerde zending te kiezen.
Opgelet! Een franco retourzending wordt onder geen enkele voorwaarde aangenomen.
Retourneren geldt overigens uitdrukkelijk niet voor producten die tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de koper. Daarmee bedoelen wij maatwerk, gepersonaliseerde producten.
Het retourrecht geldt niet voor aankopen die gebeuren onder de vorm van B2B. Aankopen aangekocht door een businessklant worden niet geretourneerd.


8. Intellectuele eigendom
Alle inhoud op onze website, inclusief tekst, afbeeldingen en logo's, is beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten.

9. Privacy en gegevensbescherming
We houden ons aan de AVG met betrekking tot de verwerking van persoonlijke gegevens. Ons privacybeleid beschrijft hoe we persoonlijke gegevens verzamelen, gebruiken en beschermen. 

10. Beperking van aansprakelijkheid
HairBow is niet aansprakelijk voor enige schade of verlies als gevolg van het gebruik van onze diensten of producten.

11. Contactgegevens
Voor vragen, opmerkingen of klachten kun je contact met ons opnemen via hairbow@outlook.be, telefonisch op 0476/23.80.95 (van 9.00u tot 18.00u, niet op zon- en feestdagen) of via ons contactformulier.

12. Belgische wetgeving en geschillenbeslechting
Deze algemene voorwaarden worden beheerst door het Belgische recht. In geval van een geschil zullen de Belgische rechtbanken exclusieve jurisdictie hebben. De rechtbank van Mechelen is exclusief bevoegd.

13. Gegevensbescherming volgens de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)

We houden ons aan de AVG met betrekking tot de verwerking van persoonlijke gegevens. Ons privacybeleid beschrijft hoe we persoonlijke gegevens verzamelen, gebruiken en beschermen.

14. Handelspraktijken en consumentenrechten

We zijn toegewijd aan het naleven van de Belgische wetgeving met betrekking tot handelspraktijken en consumentenrechten.

15. Klachtenprocedure
Indien u een klacht heeft, stuur ons dan gerust een mail. We nemen elke klacht serieus op en trachten om samen naar een goede oplossing te komen.
Telefonisch zijn wij bereikbaar op het nummer 0476/23.80.95 (van 9.00u tot 18.00u, niet op zon- en feestdagen)
Of per post op het volgende adres:
HairBow
Lange Pennincstraat 43
2800 Mechelen
Elke klacht dient voorzien te zijn van een duidelijke omschrijving en een foto. Er zal zo snel mogelijk geantwoord worden. Bij een fout tijdens de verzending (transporteur), wordt er een klachtendossier bij de partij opgestart en wachten wij het resultaat daarvan af. Alle andere vormen van klachten, worden afzonderlijk behandeld. Bij buitengerechtelijke regeling van het geschil is de Consumentenombudsdient van de FOD Economie bevoegd om elke aanvraag tot buitengerechtelijke regeling van consumentengeschillen te ontvangen. Deze zal op haar beurt de aanvraag ofwel zelf behandelen ofwel doorsturen naar een gekwalificeerde entiteit. U kan de Consumentendienst bereiken via deze link:http://www/consumentenombudsdienst.be/nl
Bij geschillen met een grensoverschrijdend karakter kan u bovendien beroep doen op het Online Dispute Resolution platform van de Europese Unie via deze link: http://ec.europa.eu/odr